*Middelalderens lægeurter og køkkenurter

Anemette Olesen, forfatter

Tirsdag den 19. september kl.19.30 – 21.30 i Kulturhavn Gilleleje, Lille sal, Peter Fjelstrups Vej 12, 3250 Gilleleje. Arrangeres i samarbejde med Gilleleje og Omegns Museumsforening.

Kom til foredrag med forfatter Anemette Olesen om Middelalderens lægeurter og køkkenurter og hør hvordan de gamle urter blev brugt og hvordan vi kan fåglæde af dem i dag.

Da de første klostre blev opført i Danmark bragte munke, der kom sydfra, urter med i deres bagage. Munkene var det første sygehusvæsen, der tog sig af syge og nødstedte og bragte dem på fode med diverse urtemedicin. De urter der blev dyrket i datidens klosterhaver kalder vi i dag bl.a. for krydderurter og lægeplanter. En lægeplante er en urt der kan forebygge, helbrede og lindre en given skavank. Man kogte bl.a. planter med i supper for at opnå en given effekt og siden er de blevet værdsatte krydderurter, der også indeholder medicinsk aktive indholdsstoffer. Anemette Olesen har tidligere opbygget haven på Steno museet i Århus og har oversat flere lægeskrifter fra Middelalderen.

Entre 80 kr. pr. person. Tilmelding og betaling på www.gribskovfu.nemtilmeld.dk – eller kontant ved indgangen (først-til-mølle-princip).

Se Folkeuniversitetet Gribskov på facebook